22.Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

Marljivi treninzi i ambicije da jednog dana bude član hrvatske stolnoteniske reprezentacije bili su dovoljan motiv da se Tomislav suprotstavi najboljim stolnotenisačima u svojoj kategoriji
(nap.a. kategorija 11, u kojoj se Tomislav natjecao, predviđena je za osobe s mentalnom retardacijom). No, krenimo redom. Put do Vinkovaca izgladnio je našeg Tomislava do te mjere
da je umalo sâm pojeo “jumbo” pizzu. Ipak, u tome ga je spriječio njegov koordinator, Matej Fiškuš koji mu je uskočio u pomoć u tom pothvatu (na slici dolje Matej je u ulozi fotografa,
a Tomislav se mentalno priprema “smazati” pizzu).

Sutradan , u subotu, započelo je natjecanju u prijepodnevnim satima. Tomislav je u grupnom dijelu natjecanja krenuo s porazom, ali se brzo “pribrao” i u preostala dva susreta pobijedio svoje protivnike te je kao drugoplasirani prošao skupinu. U 1/16 finala je također pobijedio te je uslijedila pauza koju smo Tomislav i ja iskoristili za šetnju uz rijeku Bosut.

U nastavku natjecanja Tomislav je pobijedio u 1/8 finala te je zaustavljen u 1/4 finala od protivnika koji ga je već pobijedio u skupini. Na kraju priče, Tomislav je zadovoljan rezultatom, a ja kao koordinator ponosan na igru i sportsko fair-play ponašanje koje je Tomislav pokazao na natjecanju. Jedva čekamo sljedeće natjecanje, a do tada nam ostaju prekrasne uspomene na dane provedene u Vinkovcima.

Jedan od najuspješnijih hrvatskih stolnotenisača s invaliditetom i član naše stolnoteniske reprezentacije, Tomislav Špalj u društvu našeg Tomislava

Sandra Paović i Tomislav Trupković

Tomislav u društvu trenera Zorana Križanca