UDRUGA OITMZ organizator projekta 'U čakovečke vode – zbog zdravlja, a ne mode'

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije je nositelj projekta 'U čakovečke vode – zbog zdravlja, a ne mode' koji se odvija od 1. travnja do 1. srpnja 2017. godine.

Projekt je stručno vođen kineziterapijom u vodi i popratnim aktivnostima i savjetovanjem obitelji osoba s intelektualnim teškoćama, doprinijet će unapređenju psihofizičkog zdravlja osoba s intelektualnim teškoćama i stvoriti preduvjete za njegovo daljnje unapređenje.
Vježbe će smanjiti udio potkožnog masnog tkiva kod korisnika u odnosu na početno stanje, razviti navike redovitog vježbanja, povećati motivaciju za bavljenje sportom i rekreacijom kod korisnika i članova njihovih obitelji.

Kao popratne rezultate očekuju jaču povezanost roditelja osoba s intelektualnim teškoćama, poboljšane socijalne vještine osoba s intelektualnim teškoćama, te osnaživanje mreže suradnika i partnera Udruge.

Aktivnost kineziterapije u vodi podrazumijevaju osnovne pokretne strukture niskog intenziteta prilagođene osobama s intelektualnim teškoćama i s naglaskom na razvoj koordinacije i ritmičnosti uz korištenje otpora vode i rekvizita, koju provodi Kristina Horvat, prof. kineziologije i kineziterapije.
Aktivnost se odvija na gradskim bazenima 'Marija Ružić' Čakovec, jednom tjedno u trajanju od po sat vremena. Planirano je ukupno 12 sati kineziterapije.

U projekt je uključeno 27 osoba s intelektualnim teškoćama, tinejdžerske i odrasle dobi. Njima pomaže 10 volontera – 5 od njih su članovi obitelji uključenih u projekt koji pak pomažu drugim sudionicima, te 5 vanjskih volontera – Tihana, Nina, Helena, Paula i Martin.

Za ostale informacije slobodno nam se obratite na broj telefona Udruge 040 / 390 - 260 ili putem email adrese.

16/06/2017