040/390-260
Antuna Gustava Matoša 6, Čakovec

Radno vrijeme

Pon - Pet 7.00 - 15.00h

Nazovite nas!

040/390-260

Klub Mura osnovan je 1989. godine. Radili smo jednom tjedno, najčešće četvrtkom, dva sata. U klubu su uz jednog dežurnog roditelja radili profesori Centra za odgoj i obrazovanje.
Kako u to vrijeme nije bilo financijskih sredstava, svi su profesori radili bez naknade. Vođeni smo željom da našim nominalnim članovima boravkom u klubu poboljšamo kvalitetu življenja,
pomognemo u stjecanju novih znanja, vještina i navika i očuvanju postojećih, a socijalizacijske vještine da podignemo na što višu razinu. Roditelje smo nastojali rasteretiti barem ta dva sata tjedno.
Tako se radilo sve do 2000. godine, kada je klub započeo svakodnevnim radom. S obzirom na to da su sredstva za rad kluba bila osigurana iz državnog proračuna, za stručni rad bila je osigurana naknada.
U to smo vrijeme počeli s radom većeg broja radionica koje još i danas rade.

Kreativna radionica bavi se većim brojem aktivnosti - oslikavanje svilenih marama, oblikovanje, izrada prigodnih čestitki, oslikavanje stakla, izrada ukrasnih svijeća.

U radionici za samostalno življenje učimo kako što više i bolje napraviti bez tuđe pomoći, kako što samostalnije živjeti
– pripremiti jednostavne obroke, čistiti, pospremati, šivati.

U sportsko-rekreacijskoj radionici kuglamo, igramo odbojku, pripremamo se za sportska natjecanja, družimo se, slavimo rođendane. Idemo na izlete i takmičenja.

Oformili smo i grupu za samozastupanje. Raspravljamo o pravima i našim dužnostima, učimo o odnosu među spolovima i o svemu što nas interesira.

Na radno proizvodnim aktivnostima sastavljamo dijelove za vješalice. Volimo taj posao i jako se trudimo da ga dobro obavimo.

Informatička radionica je mjesto gdje učimo koristiti suvremena elektronička pomagala. Na likovnoj radionici slikamo, crtamo, oblikujemo.

Od prošle godine radi i dramsko-recitatorska radionica. Čitamo, pišemo, recitiramo i glumimo. Održali smo priredbu povodom božićnih blagdana i Valentinova.
Nedavno je počela s radom i plesna radionica. U klub Mura uključeno je oko 50 članova naše Udruge. Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u rad kluba.