040/390-260

Pon - Pet 7.00 - 15.00h

Nazovite nas!

040/390-260

Europska Unija je kroz fond ESF prepoznala misiju i težnju podizanju kvalitete života s osobama s intelektualnim teškoćama te je poduprla projekt „Moj korak do samostalnosti“ koji se financira iz grant sheme - Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - Faza III, a koji ima za cilj pridonijeti osamostaljenju 35 osoba s intelektualnim teškoćama sa područja Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

Nositelj ovog projekta je Udruga s intelektualnim teškoćama Međimurske Županije, a partneri na projektu su Udruga s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ Križevci te Razvojna agencija grada Čakovca - Čakra d.o.o. Planirani iznos za provedbu projekta je 1.552.473,66kn od čega EU sufinancira 1.442.103,66kn dok vlastito sufinanciranje Udruge iznosi 80,370,00kn.

Projekt je započeo 01.07.2015. godine te se planira njegova implementacija tijekom 14 mjeseci. Ovaj projekt usmjeren je na socijalno uključivanje korisnika, razvoj socijalnih usluga u zajednici za osobe s intelektualnim poteškoćama koji će omogućiti njihov samostalni život te integraciju na tržište rada, a glavni ciljevi projekta su:

1. Formirati i educirati stručni tim za potporu osobama s intelektualnim teškoćama na području Međimurske i Koprivničko-križevačke županije
  2. Utvrditi stvarno brojčano stanje osoba s intelektualnim teškoćama na području Međimurske i Koprivničko-križevačke županije i potaknuti ih na samostalno stanovanje, život i rad uz stručnu podršku
  3. Upoznati širu javnost sa mogućnostima, potrebama i problemima osoba s intelektualnim teškoćama

Gore navedni ciljevi se namjeravaju ostvariti kroz 4 projektna elementa:

1. Jačanje ljudskih potencijala
  2. Moj korak do samostalnosti
  3. Promidžba i vidljivost
  4. Projektni menadžment

Želja nam je ovim projektom obogatiti ne samo život osoba s intelektualnim teškoćama, nego i šire društvene zajednice koja putem ovakvih projekta ima priliku postati nositelj važnih promjena na putu prema senzibilizaciji društva za probleme osoba s intelektualnim teškoćama.

„Za sadržaj ove publikacije odgovoran je isključivo korisnik i partneri projekta te isti ne predstavlja mišljenje i stajalište EU“